EnglishHrvatski
 

Istek certifikata za fiskalizaciju - nakon 5 godina

Petak, 15.06.2018.| ERP systems
Certifikate za fiskalizaciju potrebne za izdavanje fiskaliziranih računa izdaje Financijska agencija ( FINA ) na rok od pet (5) godina
Obzirom da je fiskalizacija uvedena po etapama tijekom 2013. godine, neki su obveznici preuzeli certifikate za izdavanje računa krajem 2012. godine, shodno navedenom prvi certifikati istekli su krajem 2017. godine.

Porezna Uprava
Kako bi se obveza izdavanja fiskaliziranih računa provodila bez zastoja, obveznici fiskalizacije trebaju provjeriti kada su preuzeli prvi certifikat za fiskalizaciju, odnosno kada isti ističu.
Fina će obveznicima fiskalizacije slati obavijesti o isteku cerifikata za fiskalizaciju 45, 30 i 15 dana prije datuma isteka trenutno aktivnog certifikata.

Obveznicima koji su putem elektroničke pošte prijavljeni u Finin sustav, ista će se dostavljati elektroničkom poštom, odnosno, obveznicima koji nisu prijavili elektroničku poštu, putem poštanske službe.

Kako bi obveznici na vrijeme preuzeli novi certifikat za fiskalizaciju mogu se javiti u najbližu poslovnicu Fine, kontaktirati putem telefona 0800 0080 ili mail-om certifikati-fiskalizacija@fina.hr.

Sve obavijesti vezane uz certifikate za fiskalizaciju Fina objavljuje na svojim stranicama www.fina.hr/fiskalizacija i http://www.fina.hr/Default.aspx?sec=1798.


Source: www.porezna-uprava.hr